Vakantie in de Auvergne

Op een unieke locatie in het midden van Frankrijk ligt dit voormalig stationshotel met uitzicht op een spoorbrug van begin 20ste eeuw. Hier rijden geen treinen meer, maar fluiten vogels en heerst rust. Onderaan de brug stroomt de rivier La Sioule en ligt een stuwmeer waar naar hartelust kan worden gezwommen, gevaren en gevist. In het voormalig stationshotel zijn twee ruime vakantiegîtes, elk met zijn eigen entree, terras, woonkamer, keuken, badkamer en drie slaapkamers. Naast het gebouw staat het voormalig personeelshuisje dat is verbouwd tot een knusse 2persoonsgîte en opvalt door zijn blauwe gevel en dat dus “La Petite Maison Bleue” heet.

 

De Gîtes


  Gîte Le Petit Coup de Combrailles

Activiteiten in de omgeving

Les Fades ligt in het hart van de streek Les Combrailles, in het département Puy de Dôme. Een groene streek met tientallen meren en rivieren. Dankzij een aantal stuwdammen zijn er enorme meren ontstaan waar aan allerlei soorten van watersport kan worden gedaan.

In de omliggende dorpen St. Gervais d'Auvergne, Les Ancizes en Manzat zijn diverse restaurants en elk dorp heeft zijn eigen vvv kantoor. Elke dag van de week is er in een van de omliggende dorpen wel een markt. Zoals maandagochtend in het pittoreske St. Gervais waar lokale specialiteiten, zoals de vele soorten Auvergne kazen, worst en het heerlijke Combraillebrood direct van de makers kan worden gekocht. Nabij is zelfs een bakker te bezoeken die nog altijd in zijn eigen watermolen het koren tot meel maalt.

Op een half uur rijden ligt de Puy de Dôme, een van de hoogste bergen van de streek die o.a. beroemd is geworden als genadeloze aankomstplaats van de Tour de France etappe. Te voet kan de berg worden beklommen, maar u kunt ook met de speciale trein naar boven. Op de top is een bezoekerscentrum met restaurant en kan met zelfs een parapente-sprong wagen met een instructeur. De bijzondere luchtthermiek zorgt ervoor dat de parachute niet omlaag, maar omhoog wordt gedrukt en zo kan men eindeloos boven de berg ronddraaien.

Welkom in de Combrailles

Route

Contact

Velden met * zijn verplicht
 
   
Voornaam *
 
Achternaam *
 
Telefoonnummer *
 
Email adres *
 
   
Vragen of opmerkingen *
 
   
Hoe bent u op deze site terechtgekomen?
 
Anti spam: Type MY7P8T in dit veld *